Hans Ulrik/Thomas Clausen Danske Sange

For ti år siden udgav saxofonisten Hans Ulrik og pianisten Thomas Clausen den populære og anmelderroste CD ”Danske Sange” på forlaget Stunt Records.

Efter en lang pause har de nu genoptaget samarbejdet, og bl.a. optrådt på Copenhagen Jazzfestival 2010 og i Montmartre med deres overrumplende genfortolkninger af sange fra den danske sangskat.

Repertoiret inkluderer sange som Grøn er Vårens Hæk, Den Blå Anemone, I skovens Dybe Stille Ro, Jens Vejmand, Musens Sang o.m.a..

Her er muligheden for at høre to af vore allerstørste jazzkunstnere fabulere over et sæt melodier som næsten alle danske lyttere har et nært forhold til.

Thomas Clausen (f. 1949) er en af Danmarks mest respekterede og internationalt anerkendte pianister. Han er værdsat for sin rolle som solopianist, trioleder og akkompagnatør for fremtrædende amerikanske musikere og siden sin ungdom har Clausen spillet med flere af de helt store kunstnere. Blandt mange andre har han akkompagneret Ben Webster, Jan Garbarek, Lee Konitz, Chet Baker og Stan Getz.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s